OBVESTILO ZA STARŠE OTROK VRTCA
 
 
Maj
11
2020

Spoštovani starši!

PREDVIDEN datum odprtja vrtca je ponedeljek, 18.5. 2020. Sklep o ponovnem odprtju bo vlada potrdila v sredo, 13. 5. ali četrtek, 14. 5. 2020.

Ponovno odprtje vrtcev zahteva kar nekaj tehtnih premislekov zdravstvene in pedagoške stroke, saj nevarnost za okužbe še vedno obstaja.

Kljub odprtju vrtcev želimo ohraniti zdravje otrok, zaposlenih in staršev.

Prihaja čas, ko bodo nekatere navade in obveznosti spet zdrsnile v svoje tirnice.

O natančnih protokolih in ravnanjih ob ponovnem prihodu v vrtec boste še seznanjeni.

V tem trenutku pa potrebujemo podatek o tem, ali bo vaš otrok vključen v vrtec od 18.5. do 22. 5. in 25. 5. do 29. 5.2020.

ČE OTROKA V TEM ČASU NE BOSTE PRIPELJALI V VRTEC OZIROMA BOSTE POSKRBELI ZA VARSTVO DOMA, VAM OSKRBNINE NE BO POTREBNO PLAČATI.

Na osnovi zbranih podatkov bomo lahko organizirali delo, ki bo v skladu z določili  MIZŠ in NIJZ.

Naprošamo vas, da najkasneje do torka, 12. 5. sporočite, ali boste otroka vključili v vrtec. Vzgojiteljem torej odgovorite na sms, ki ste ga danes prejeli.

To boste pa potrdili tudi na priloženih dveh izjavah, ki ju boste prejeli po pošti, prav tako boste po pošti prejeli navodila o protokolu prihodov in odhodov v vrtcu. Povezava do izjav:

Izjava staršev pred vstopom v vrtec od 18. 5. dalje

Izjava staršev o ponovni vkjučitvi otroka v vrtec od 18. 5. dalje

S strani Ministrstva za zdravje (razširjen strokovni kolegij za pediatrijo) smo prejeli seznam različnih obolenj, ki jih imajo otroci in bi potrebovali posebno zaščito in prilagoditev, v kolikor bi se starši odločili za obiskovanje vrtca (Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroka).

V vrtec pripeljete le zdrave otroke, ki niso bili v stiku z obolelimi osebami (Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec) ali nimajo kakšnih drugih bolezni.

Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke v času vračanja v vrtce in šole v času epidemije Covid 19

Glede na to, da bodo skupine otrok bistveno normativno zmanjšane (v oddelkih 1-3 let 6 do 8 otrok oziroma 10 otrok v oddelkih 3 do 6 let), vas naprošam, da razmislite o nujnosti vključitve otroka v vrtec. Vsekakor nobenemu od vas ne želimo onemogočiti ponovne vrnitve.

Želimo pa si, da bi vsem vključenim otrokom lahko omogočili varno in prijetno bivanje.

Začetek ne bo lahek – s strpnostjo, odgovorim ravnanjem in upoštevanjem vseh navodil bomo premagali vse težave, nejasnosti, dileme, …

Lep pozdrav!

Kolektiv vrtca OŠ Sveta Ana

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information