OBVESTILO ZA STARŠE OTROK VRTCA
 
 
Maj
11
2020

Spoštovani starši!

PREDVIDEN datum odprtja vrtca je ponedeljek, 18.5. 2020. Sklep o ponovnem odprtju bo vlada potrdila v sredo, 13. 5. ali četrtek, 14. 5. 2020.

Ponovno odprtje vrtcev zahteva kar nekaj tehtnih premislekov zdravstvene in pedagoške stroke, saj nevarnost za okužbe še vedno obstaja.

Kljub odprtju vrtcev želimo ohraniti zdravje otrok, zaposlenih in staršev.

Prihaja čas, ko bodo nekatere navade in obveznosti spet zdrsnile v svoje tirnice.

O natančnih protokolih in ravnanjih ob ponovnem prihodu v vrtec boste še seznanjeni.

V tem trenutku pa potrebujemo podatek o tem, ali bo vaš otrok vključen v vrtec od 18.5. do 22. 5. in 25. 5. do 29. 5.2020.

ČE OTROKA V TEM ČASU NE BOSTE PRIPELJALI V VRTEC OZIROMA BOSTE POSKRBELI ZA VARSTVO DOMA, VAM OSKRBNINE NE BO POTREBNO PLAČATI.

Na osnovi zbranih podatkov bomo lahko organizirali delo, ki bo v skladu z določili  MIZŠ in NIJZ.

Naprošamo vas, da najkasneje do torka, 12. 5. sporočite, ali boste otroka vključili v vrtec. Vzgojiteljem torej odgovorite na sms, ki ste ga danes prejeli.

To boste pa potrdili tudi na priloženih dveh izjavah, ki ju boste prejeli po pošti, prav tako boste po pošti prejeli navodila o protokolu prihodov in odhodov v vrtcu. Povezava do izjav:

Izjava staršev pred vstopom v vrtec od 18. 5. dalje

Izjava staršev o ponovni vkjučitvi otroka v vrtec od 18. 5. dalje

S strani Ministrstva za zdravje (razširjen strokovni kolegij za pediatrijo) smo prejeli seznam različnih obolenj, ki jih imajo otroci in bi potrebovali posebno zaščito in prilagoditev, v kolikor bi se starši odločili za obiskovanje vrtca (Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroka).

V vrtec pripeljete le zdrave otroke, ki niso bili v stiku z obolelimi osebami (Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec) ali nimajo kakšnih drugih bolezni.

Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke v času vračanja v vrtce in šole v času epidemije Covid 19

Glede na to, da bodo skupine otrok bistveno normativno zmanjšane (v oddelkih 1-3 let 6 do 8 otrok oziroma 10 otrok v oddelkih 3 do 6 let), vas naprošam, da razmislite o nujnosti vključitve otroka v vrtec. Vsekakor nobenemu od vas ne želimo onemogočiti ponovne vrnitve.

Želimo pa si, da bi vsem vključenim otrokom lahko omogočili varno in prijetno bivanje.

Začetek ne bo lahek – s strpnostjo, odgovorim ravnanjem in upoštevanjem vseh navodil bomo premagali vse težave, nejasnosti, dileme, …

Lep pozdrav!

Kolektiv vrtca OŠ Sveta Ana

 
 
 
NAVODILA STARŠEM
 
 
Maj
11
2020

Otroka pripeljete v vrtec v času, ki ste ga navedli na prijavi. Enako velja za odhod.

Ob vstopu v vrtec si obvezno starši razkužite roke, obvezna je tudi maska. Otroci zaščitnih mask ne potrebujejo, prav tako si ne razkužujejo rok. Če niste edini v garderobi, vas prosimo, da počakate in se razporedite po oznakah na hodniku. Upoštevajte varnostne razdalje!

Predaja otrok naj bo hitra in kratka, z vzgojitelji pogovore opravite po telefonu.

Otroci še vedno ne prinašajo igrač od doma.

Dudice, ninice za spanje naj bo spakirano v plastični vrečki ali posodici.

Večji otroci se sami preobujejo, slečejo vrhnja oblačila in si umijejo roke v umivalnici z milom in vodo. Mlajše otroke usmerite v umivalnico, najmlajšim bodo v pomoč pri umivanju rok vzgojiteljice.

Ob prihodu v vrtec ni skupnega zbiranja v eni igralnici, vašega otroka predate neposredno k svoji vzgojiteljici ali pomočnici ter ga tam tudi dvignete.

 
 
 
OBVESTILO O VPELJAVI SPLETNE »UČILNICE« ZA STARŠE OTROK VRTCA
 
 
Apr
8
2020

vrtec2020

Spoštovani starši!

Vrtec je pomemben dejavnik socializacije otrok in njegova vzgojna naloga je za prva leta otrokovega življenja izjemnega pomena. Zavedamo se, da je osnovni pogoj za uspešen razvoj otroka dobro počutje v vrtcu in doma, zato želimo vsakemu otroku nuditi varno, spodbudno učno okolje za njegov razvoj in učenje. Skozi igro, likovne, glasbene, gibalne in okoljske dejavnosti otroci pridobivajo izkušnje pomembne za zdrav razvoj. Čustven in socialni razvoj pa je v tem času vladnih ukrepov na prav posebni preizkušnji. Starši bodimo strpni, razumevajoči in predvsem poskušajmo biti v družbi otrok sproščeni, saj otroci čutijo naše skrbi in stiske.

 

Za kakršnekoli nasvete, skrbi ali pomoč sem vam na voljo na e-poštnem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

Čas epidemije nas je primoral, da smo vrtec zapustili in ker ugotavljamo, da se stanje še nekaj časa ne bo izboljšalo, smo se odločili, da za starše in naše otroke pripravimo nekaj vsebin, napotkov ali povezav za koristno preživljanje prostega časa.

 

Vsebine bodo dostopne na spletni strani šole. Pod povezave, sledite spletni učilnici ter pod predmeti poiščite rubriko VRTEC – ZA STARŠE. Vsebine bom sprotno dopolnjevala, zato se lahko večkrat »zatečete« po ideje!

Lepo vas pozdravljam, otrokom pa pošiljam topel objem!

Metka Jančar, svetovalna delavka

 
 
 
Ogled lutkovne predstave Netopir Kazimir
 
 
Mar
4
2020

erasmus logo640

 Kazimir 2

Več fotografij tukaj

V okviru projekta "Netopir na vulkanu" smo se otroci in vzgojitelji iz skupin Miki miške, Metulji, Zmajčki in Sončki (enota vrtca Sveta Ana) ter skupine Bombončki (enota vrtca Lokavec) odpravili na izlet v Maribor. Naš glavni cilj je bilo Lutkovno gledališče. Že drugo leto zapovrstjo namreč sodelujemo v prej omenjenemu mednarodnemu projektu in naslov predstave skorajda ne bi mogel biti primernejši temi, s katero se v projektu soočamo. Otroci so se obiska predstave zelo veselili. Za mnoge izmed njih je bila posebno doživetje že sama vožnja z avtobusom. Ob prihodu so nas najprej lepo sprejeli uslužbenci lutkovnega gledališča in prijazno poskrbeli za našo garderobo. Ko smo se udobno namestili, se je predstava začela. Le – ta govori o mlademu netopirju, kateri je bil zelo radoveden in je na ta način drugim netopirjem ves čas kazil mir. Najbolj ga je zanimalo, kdo ali kaj pravzaprav je – miš ali ptič. Predstava z zanimivimi živalskimi liki, veliko prijetne glasbe, dodelane scene in raznimi efekti nikogar ni pustila ravnodušnega. Videti je bilo, da so otroci resnično uživali in da so se ob spremljanju predstave odlično počutili. Ob koncu pa je sledilo še nekaj, brez česar pravega izleta enostavni ni – malica na prostem. Okrepčali smo se s slastnimi marmeladnimi kifeljci in pomarančnim sokom. Sledila je vožnja z modernim avtobusom nazaj proti našemu vrtcu. Odzivi otrok so bili zelo pozitivni in z veseljem se nadejamo še kakšne podobne dogodivščine v prihodnje.

Alej Kop

 
 
 
Oddelki vrtca
 
 
Nov
1
2012

Predšolski otroci sorazdeljeni v sedem skupin, od tega dve skupini prvega starostnega obdobja, štiri drugega starostnega obdobja ter podružnični kombinirani oddelek. Delo po sklepu lokalne skupnosti poteka samo po celodnevnem programu, ki traja v vrtcu Sv. Ana okvirno od 5.15 do 16.15. ure (1. in 2. starostno obdobje), v vrtcu Lokavec od 5.30 do 15.45 ure. Zajema vzgojno-varstveno delo, zajtrk, sadno malico, kosilo in popoldansko malico. Poslovalni čas vrtca je fleksibilen in se po potrebah sproti dogovarjamo s starši. Skupine so organizirane po spodnji tabeli:

Oddelek – skupina Strokovni tim Opombe
skupina 1. star. obd. (1-2 leti) Ksenija Rola, Maja Rožman Lunice
skupina 1. star. obd. (2 leti) Špela Čeh, Petra Kapl Zvezdice
skupina 2. star. obd. (3-4 leta) Suzana Šober, Suzana Koler, Polona Muršec Kaučič Sončki
skupina 2. star. obd. (3-4 leta) Laura Kegl, Valerija Slanič Zmajčki
skupina 2. star. obd. (4-5 let) Alej Kop, Lea Kramberger Metulji
skupina 2. star. obd (5-6 let) Bernarda Potočnik, Romana Kacijan Miki miške
kombinirana skupina (1-6 let) Marija Žurman, Nuša Kacijan Bombončki
 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information